Greatest Kılavuzu yangın kapısı için

Wiki Article

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin kesik, hızlı ve emin şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile yapı yüreki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, saf facia ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da çatı yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Ne kuruluşlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk gestaltnın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, örgünın tasarruf klası kabilinden faktörler hatırlı olmaktadır.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve denetlememları tertipli olarak konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın muntazam çalışmasını kurmak karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere dahişenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında bakım kuruluşlmalıdır.

İşyeri ve özel mutluluk dairelerinde, mektep ve halk kuruluşlarında müstacel durum ve kontralaşılmasını istemediğimiz durumlarda yazgı kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Yangın bapları binadaki insanların yangın esnasında dumandan yahut alevden etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı baplardır.

Acil durumlarda sistemli tahliyeyi kolaylaştırarak ürkü muhtemellığını azaltır. Konuma ve ihtiyaca bakarak hem yürekeriye hem bile hariçya monte edilebilirler.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir müstacel manzara anında insanların yangın kapısı binayı güvenle bırakma etmesini sağlamlar. Başkaca çatı içinde oluşan duman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine müşkül evet.

Zıt takdirde hem yürekerideki insanoğlunun hem de panik halinde kucakeriye gelişememiş giren insanın canının tehlikeye atılması kabilinden bir gestalt nutuk konusu olmaktadır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir müddet ısı ve şule geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın kapılarının 4 anlayışlevi[değişçiliktir

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunduğu yapının muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini Yangın Çıkış Kapısı ve yangın merdivenlerini almaşık kurtarma yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır. 

İçeriden hariçarı doğru itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir kenarının sarih olması ve dışarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Montaj: Yangın bapsı, sadık şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.

Elektrikler kesik olduğunda bile geceleri parlayan bir bünyeda olan bu kırlar ağır durumların hız göstericisidir.

Yangın ve ivedi vaziyet anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı Yangın Merdiveni Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da deyiş edilen bu kısım bazı modellerde alışılagelen kapı koluna benzer. 

Report this wiki page